Trigoane cu caise si ricota

de papabundetot in Prajituri, 15 Iun 2014 | 2845 vizualizari

 

Retetele cu foietaj in opinia mea sunt cele care te pot salva de la dezastru :) adica musafiri nepoftiti sau…o disperata pofta de dulce intr-un moment in care timpul e foarte limitat.

Pentru ca in weekend imi place tare mult sa imi incep ziua cu o plimbare la piata,sambata am cumparat o gramada de fructe,printre care si aceste caise,care din ce am vazut nu se comportau foarte bine,probabil fiind culese de ceva timp,asa ca am ales sa le includ in acest desert pentru a nu se strica.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 2×450 gr aluat foietaj
  • 1 kg caise
  • 4-5 linguri zahar
  • 250 gr branza ricota
  • 1 lingurita flori de lavanda
  • 2 linguri apa de flori de portocal
  • 1 ou pentru uns
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trigoane cu caise si ricota:

Caisele le-am spalat si apoi le-am taiat in felii mici,le-am pus intr-o cratita impreuna cu apa de flori de portocal,florile de lavanda si zaharul si le-am lasat pe foc pana cand au fiert si s-a ingrosat,asa ca o dulceata. Am dat apoi cratita la racit si dupa ce caisele au ajuns la temperatura pe care o vroiam (sa nu fie foarte fierbinti) le-am amestecat cu branza ricota si astfel am obtinut o delicioasa umplutura pentru aluatul meu.

Aluatul l-am taiat in patrate,le-am uns pe margini cu ou,am pus umplutura in mijloc si apoi am apsat pe margini pentru a se lipi am uns cu ou si deasupra si le-am dat la cuptor pana cand s-au rumenit frumos. Pe o parte din ele am ales sa presar zahar pudra,insa merg si fara daca vi se par deja prea dulci.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu caise si ricota" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

claudiaO 1

16.06.2014, 12:53

ce bune sunt!

Sylvia 1

16.06.2014, 22:47

arata fenomenal

MOKUSKA 1

17.06.2014, 14:32

minunate!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec tigru guguluf